13. November 2021
А можна я вам подякую, а ви напишете, що мені не можна вакцинуватися від КОВІД?
1. Чи можна мені робити вакцинацію? Хтось (часом сімейний лікар, часом хтось абсолютно не пов’язаний з медициною) сказав, що мені не можна/це призведе до рецидиву/я ж отримую хіміотерапію/інше лікування. Часом – ти що з ґлузду з’їхав таке з собою робити?! 2. Якщо робити, то рекомендували не ХХХ, а ХХХ, бо при цій вакцині менше побічних явищ. 3. А де можна купити сертифікат вакцинації? А можете написати таку довідку, щоб не платити за «ліповий» сертифікат? Шукаємо відповіді)
10. January 2021
Різноманіття онкологічних ліків в Україні: Боже благословення чи угода з дияволом? Як обрати?
Які препарати краще купувати? Що таке генерик і чи він гірший? Що таке біосиміляр? Оригінальний препарат дорогий – це гарантія? Європа / Індія / Україна?
10. January 2021
Все про ТРОМБОЗИ - ускладнення лікування раку
Нудота, втрата волосся, зниження показників крові - найбільш обговорювані ускладнення лікування раку. Втім, мало хто говорить про ТРОМБОЗИ - ще одне вкрай розповсюджене ускладнення. Вичерпно про них розповідаю на вебінарі для Асоціації Допомоги Інвалідам і Пацієнтам з Хронічними Лімфопроліферативними Захворюваннями (АДІПХЛПЗ)
27. April 2019
Нудота під час хіміотерапії – чи не найчастіше ускладнення. Цікаво, що лікарі та пацієнти абсолютно по-різному оцінюють значення нудоти. Для частини лікарів менш значущим побічним явищем, ніж нудота, може бути лише випадіння волосся чи слабкість. А от для пацієнтів як раз ці ускладнення і мають особливе значення. А ще існує думка, що хіміотерапія обов’язково має впливати на стан пацієнта. Отже, нудить, то й так має бути. Чи тоо правда і чим можна допомогти?
26. April 2019
Чи треба вакцинації сказати ТАК? Особливо, якщо мова іде про пацієнта з (або вже без) онкологічного захворювання. Чи є документи у світі та у рідній Ненці, які регламентують щеплення у “особливих” пацієнтів? Якщо так, то коли і які саме щеплення робити? Що це змінить: ризик рецидиву або пожиттєвий захист?
02. February 2019
Фантастична пропозиція - зберегти під час пологів майбутнє здоров'я дитини, а може і родини... Тільки одного разу за все життя... Чи правда така послуга доступна для нас?
14. November 2018
Що найкраще додати до будь-якого лікування? Або просто з'їсти навіть без приводу для терапії? Вірно!!! БАДи. Біологічно активні добавки… Як багато в цьому слові. І біологічні, і активні, і добавки… І потенції допомагають (понад 45 % ринку БАДів) , і токсини знешкоджують, і вагу...
17. October 2018
Це питання риторичне… І риторика триває вже десятиліття і триватиме, мабуть, вічно. Спробуємо сфокусуватися на тому, що відбувається в онкології, а саме при медикаментозному лікуванні (хіміотерапія (ХТ), імунотерапія та ін), і як приймаються рішення наразі. Пишу не про те,...
30. September 2018
Концепція спілкування онколога з пацієнтом в стародавні радянські часи була скоріше з опери БДСМ стосунків, проте пацієнтові ще й не казали що відбувається. Знала родина і мовчала. Знав і пацієнт… Навряд чи, заходячи в Інститут онкології чи онкодиспансер, переживши...
07. September 2018
95 % пухлин можна попередити. 70 % - за рахунок сосбистих дій. Не пробуй - дій, або не дій...

Show more